03 juni 2009

Piknikk er kos

Koselig og behagelig på piknikk


Kylling i pita er sunt og godt

Sommeren er høysesong for piknik i det fri. Ikke bare er det romantisk og avslappende, men det er også en perfekt mulighet for å imponere litt. Her er litt tips:


Det er essensielt at omgivelsene er vakre, og ikke er overfylt av andre mennesker.


Du trenger ikke en fancy piknikkurv for å dekke opp til en fancy piknik. Det kritiske er at oppbevaring av maten skjer på en slik måte at maten holder seg frisk, og ikke blir klemt eller ødelagt. Skal man ha drikke som best serveres avkjølt, er det viktig at denne er kald. Ingenting ødelegger stemningen mer enn å drikke lunken drikke på en varm sommerdag.


Enkelt og stilfullt


På piknik skal det være enkelt, men også stilfullt. Kopper og fat av papir kan fungere bra, men hvorfor ikke satse på noe med litt mer stil? Det nyeste innen engangsfat er bambus. Disse har et mer raffinert utseende sammenliknet papp tallerkener. I tillegg svært miljøvennlige.


Sittekomfort


Å sitte godt er essensielt når man er på piknik. Et stort og mykt teppe er viktig, enten man sitter på stranden eller i en park. Dette punktet bør absolutt ikke undervurderes, da bra sittekomfort er avgjørende for å få en avslappet og koselig stemning.


God mat og drikke


Maten er viktig, og velsmakende mat og drikke skaper god stemning, Lag store sandwicher, og gjerne en god salat. Skal du grille, pakk noe annet enn pølser, og eksperimenter i stedet med ulike småretter. Tapas er også en suksess på piknik. Småretter av ulike slag kan man kose seg med lenge. Rema 1000 har også masse fine grillretter nå.


God piknikk!


Hilsen Linda og Ingunn


PS! Bildene er fra Til bords og Aperitif4 kommentarer:

 1. Heihei!

  Kjempefine festbord - jeg stemte på dere :-D

  Hvilke blomster har dere brukt på øverste og miderste bilde??

  Klem fra Ida

  SvarSlett
 2. hei hei!
  beklager så masse!!!! her har det gått litt for fort, som dere skjønner. fikset opp nå - hadde å autopublisering på flere innlegg, så gikk galt i klippe og lime-prosessen.

  beklager igjen, og takk for de flotte bordene dere bidro med!

  SvarSlett
 3. Vi brukte en blanding av ekte og uekte blomster. De som er på midterste bilde er uekte og kjøpt på Steen & Strøm i Oslo, i 4. etasje.

  De to like blomstene i hvite potter er stauder som kan plantes ute. Husker dessverre ikke navnet på de, men kan sjekke om du vil.

  Ingunn :)

  SvarSlett
 4. Hei igjen ! Tusen takk for svar ! Det var de uekte jeg lurte mest på.. hihi.. kanskje jeg finner noen slike - det var iallefall utrolig fint slik dere hadde plassert dem! Skal ha navnefest om to uker nemlig - og er litt i blomsterknipe.. hihi :-D Klarer ikke helt på bestemme meg for hva jeg vil ha - kun at det skal være hvitt !

  Hilsen Ida

  SvarSlett