24 april 2010

Ønsker meg gammelt bord

Nydelig hjem med gamle møbler og tekstiler. Se på flaskene på bordet og det gamle bildet med 2 fisker på fatet, og den flotte globusen. I dag skulle jeg på loppemarked, men måtte jobbe. Kanskje best for mannen i huset som liker best nye ting. Jeg følte at jeg trengte et gammelt salongbord til TV-kroken. Det vi har er i glass, og det er jo litt kaldt i uttrykket...

Et bord i mørkt tre som ikke er for stort hadde vært fint til lys sofa og lyst teppe og hvite gardiner. Tror jeg. Se her om du har samme lyst som meg på lopper.

Ha en fin helg.

Varm klem Ingunn

5 kommentarer:

 1. Fine bilder =) ja det hadde nok blitt fint med et mørkt gammelt bord, er så fint når det er naturlig slitt.

  Ha en fin helg =)

  SvarSlett
 2. Hei Ingunn
  Ja, jeg liker også gamle møbler med sjel og egenart.

  Se denne nettsiden http://www.antikkogtradisjon.com/
  som har masse fine, gamle møbler til en ovekommelig pris. Det meste blir kanskje vel "antikt" men man kan finne varp...
  Man betaler ikke før man har fått sett møblene hjemme hos seg selv, og godkjent at de er i de stand man er forespeilet.

  jeg er ute eter spisestuestoler, og kanskje en kjøkkensofa som passer til det bordet vi skal få laget hos en møbelsnekker. De lager ikke stoler, og jeg synes det er kjempevanskelig å finne stoler som er gode å sitte i, OG som er i den stilen jeg vil ha.

  Mvh
  Janna

  SvarSlett
 3. Tusen takk for fint råd :)

  Vi fant ikke noe bord i dag, men gøy å se.

  Ha en fin helg videre.

  Ingunn

  SvarSlett
 4. Jeg syns det er finest å blande gammelt og nytt. :) Liker det første bildet spesielt.

  God kveld,
  Emma

  SvarSlett
 5. Bare nytt er for sterilt, upersonlig og kjedelig, bare gammelt er for gammelmodig, uoriginalt og kjedelig, men kombinasjonen!! ;) Det er så utrolig lekkert med lyse lette rene interiører med lyse nye møbler, som er krydret med antikviteter og gjerne blandet med moderne kunst og nye designergjenstander. Jeg elsker at du ønsker deg et gammelt brunt bord og ikke i samme setning sier at du skal male det hvitt!... jeg tror det er mange som med hvit-stilen har malt gamle flotte antikviteter hvite som aldri skulle ha vært malt, og som kommer til å angre bittert på det om noen år, og ikke bare fordi malingen har gjort gjenstanden verdiløs.
  Hvitt, hvitt og hvitt krydret med f. eks. et brunbeiset gammelt eikebord, er med å heve interiøret, -det brune treverket understreker rett og slett hvor lyst, lett og rent rommet er, det er med å definere rommet på en måte som et hvitt bord i et hvitt interiør aldri vil kunne gjøre. Kontraster: Nytt gammelt, matt blankt, lyst mørkt. Vakkert! :)

  Lykke til videre i jakten! :)

  Klem, Ann.

  SvarSlett