18 april 2010

Saftig gulrotkake



Her er kaka som jeg lagde til bursdagen til Anders. Oppskriften har han fått av moren til en kamerat. Han ringte på døra og spurte om å få oppskriften for ca ti år siden, og etter det har vi hatt kaka ved mange anledninger. Takk til deg Trine!

Her er oppskriften

3 egg
3 dl sukker  
3 dl hvetemel
1 1/2 ts kanel
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl olje
4,5 dl revet gulrot

Pisk til eggedosis. Rør alt sammen og stek på 175 grader i ca 40 minutter.

Krem:
125 gram smør
ca 250 g melis
3 pakker naturell ost (Tine)
1 ts vaniljesukker

Avkjøl kaken nesten før du har på kremen.

Nå kommer broren min og Kristin og lille Ida på kake. Hun er 14 dager i dag. Veldig koselig å bli tante! Søndag er en herlig avslappende dag.

Ha en fin søndag kjære leser. Og takk for mange hyggelige kommentarer. Det holder liv i bloggen og gjør at min datter og jeg fremdeles holder på.

Klem Ingunn

22 kommentarer:

  1. Den så deilig ut. Takk for oppskrift. Koselig med tantebarn da!

    Anne

    SvarSlett
  2. Ser nydelig ut, den skal jammen prøves..

    Ha en kjempekoselig bursdagsfeiring og finfin søndag! Kos med babyer..


    Tove

    SvarSlett
  3. Denne kaken så bare kjempefristende ut,bildene er til å få vann i munnen av! Så jeg som elsker gulrotkake fikk kjmpelyst på slik kake nå.

    Jeg pleier å bake i gulrotkake i langpanne, og strø hakkede nøtter oppå; en blanding av pistasjnøtter, walnøtter og hasselnøtter er kjempegodt. Ellers er oppskriften jeg bruker nesten identisk med din.

    Ser fram i mot flere slike bilder og oppskrifter...

    Ha en fin kveld videre.

    Mvh
    Janna

    SvarSlett
    Svar
    1. Så spennende blanding du brukte oppå. Nå fikk jeg lyst til å prøve :)

      Slett
  4. Nå fikk jeg vann i munn..har hatt så lyst til å bake noe i hele dag...mmm

    SvarSlett
  5. For noen herlige bilder. Så utrolig godt ut!

    Har snart 2 års dag her i huset - så denne ser fristende ut til å testes ut :0)

    Takk for at du deler!
    Hilsen Vibeke

    SvarSlett
  6. Har omtrent den samme oppskriften og den er SÅÅ god.
    Koselig å bli tante, det skal jeg også bli i år. Gleder meg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig at du ble tante samme år.

      Slett
  7. Hei,
    Jeg googlet med søkeord "saftig gulrotkake" og din bloggsie kom opp som førstevalg. Ikke verst...
    Oppskriften prøvde jeg ut i går kveld, veldig enkel (ift. min gammel gulerotkake-recipe) og en fantastisk god gulrotkake ble resultatet.
    40 minutter var akkurat tiden den trengte i ovnen, ikke mer, ikke mindre.
    Den eneste jeg kommer til å gjøre annerledes neste gang er ostekremen.Jeg tror det holder med kun 2/3 del av denne mengden, dvs. med 2 pakker TINE naturell kremost med 80 gr smør og bare 150 mg melis. Vi liker krem kun på toppen av kaken, ikke på siden.
    Tusen takk for oppskriften, gratulerer med flott blogg! Du er flink!!!
    Hilsen:gabriella

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig. Noen av våre gjester tar bort litt av kremen. :)

      Slett
  8. Så koselig å lese. Jeg er i grunn helt enig med deg. Det er litt vel mye krem!

    Ha en fin dag videre, og takk for innlegg.

    Hilsen Ingunn

    SvarSlett
  9. Heisann!

    Kjempefin oppskrift!
    Jeg googlet også "saftig gulrotkake" og fikk opp denne oppskriften. Faren min har bursdag i kveld, så nå skal jeg prøve ut denne nye oppskriften! Takk for at du deler!

    -Sara

    hairstylebysara.blogg.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig Sara. Håper den falt i smak :)

      Slett
  10. Denne var veldig god:))))) tror jeg hadde for liten kakeform, så den ble veldig høy og trengte lengre steketid, men den ble fortsatt saftig og god:)Denne oppskriften skal lagres ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å lese! Husker jeg fikk oppskriften av moren til en venn av min sønn. :)

      Slett
  11. Helt herlig kake! Laget den flere ganger nå! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. så koselig å lese! Ha en fin dag.

      Slett
  12. Hvordan lager man kremen?? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Bare rør alt sammen. Pass på at smøret har stått fremme en stund slik at det er lettere å røre. Lykke til!

      Slett
    2. Oja.. Da har jeg gjort feil. Jeg trodde at man skulle smelte smøret...Men kremen ble god da så alt gikk bra til slutt :)

      Slett
  13. Så bra. Ha en fin søndag! :)

    SvarSlett
  14. hvor stor rund form bruker du?

    SvarSlett