Vi har vært på Nythun høyfjellstue etter en tur på langrennski og spist deres berømte wienerbrød. Har du lyst til å prøve kommer oppskrift på 30 stk her:
5 dl lunkent vann
100 gram gjær
5 egg
550 g hvetemel
250 g smør
Sukker og kanel
Blant vann, gjør og egg og litt sukker med ballongvisp. Ha i mel til passe deig. Den skal være løs. Kjevle deigen til en firkant (bruk mel). 1/3 av smøret skives med ostehøvel og legges på halvparten av deigen. Brett over. Gjenta 2 ganger til - nå er smøret brukt opp.
Kjevle deigen lang og smal (til et rektangel). Strø på sukker og kanel. Rull sammen og kutt i 4 cm store stykker/skiver som legges på smurt plate (eller bruk bakapapir).
Hev til dobbel størrelse.
Stek på 220 grader i 20 minutter og legg på rist.
Ha på melisglasur. Server de lunkne.
Vel bekomme!
Puhh, jeg fikk ordnet meg med forsikkring på telefonen, måtte ringe NetCom å ta en prat. Så nå kan jeg senke skuldrene. Har hørt det er mye feil med iPhone også så det kan være greit å være på den sikkre siden.
SvarSlettSå bra det ordnet seg da! Ha en fin dag videre!
SvarSlettDenne oppskriften skal jeg prøve så fort kjøkkenet er ferdig....kos dere i det fine været! Klem
SvarSlettTusen takk. Få høre om de smakte da. Klem fra Linda og Ingunn
SvarSlettMmmm!
SvarSlettDisse så gode ut!
Elsker å prøve nye oppskrifter, så denne skal testes!
Tusen takk for koselig holsen inne hos meg!
Forsatt god påske!
Klem Gunn-Cathrine
Hei :-)
SvarSlettDe wienerbrødene så gode ut!*skriver ned i oppskriftsboken min*
Håper helgen har vært fin ?
Klem Jorid